De verhalen van onze makers
Wij vinden het belangrijk om te vertellen waar ons eten vandaan komt. En natuurlijk hoe het aan die lekkere smaak komt. We kennen al onze boeren, bakkers, slagers, zuivelspecialisten en telers persoonlijk. Zij zijn het gezicht achter het ontbijtspek die op beukenhout is gerookt, achter de boeren karnemelk die op traditionele wijze wordt gekarnd en achter de ovengebakken granola gezoet met honing. Deze ambachtslieden met passie voor het vak stellen zich graag aan u voor en vertellen u het verhaal over de totstandkoming van hun unieke oer-Hollandse producten. Zo weet u tenminste echt wat u eet.
Kaasmaker
In ons land zijn er vele kaasboerderijen die zijn gespecialiseerd in het maken van hun eigen boerenkaas. Onze kaasboerderijen zijn vaak familiebedrijven, waarbij de authentieke receptuur generatie op generatie wordt doorgegeven. En dat proef je!
Slager
Van pekelvlees tot gerookt spek van runderworst tot rollade, iedere slager heeft zijn eigen specialiteit. Alle slagersproducten die het label van GIJS dragen, zijn bereid volgens eigen traditie van de slagers en altijd met kwaliteit en smaak als uitgangspunten. Ook hebben veel producten een ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dus ook aan dierenwelzijn wordt gedacht.
Bakker
Traditioneel Fries roggebrood en granola met zaden en gepofte spelt. Loopt het water u al in de mond? Onze bakkers kiezen hun ingrediënten met zorg en weten precies wat er in hun producten zit. Met liefde voor het vak en authentieke recepten bereiden onze bakkers de lekkerste verwennerijen.
Fruitteler
Van GIJS verkoopt fruit zoals fruit bedoeld is. Fris, vers en vol van smaak. Bij onze fruittelers wordt nog veel handmatig gewerkt, vaak van generatie op generatie. Alles op een milieuvriendelijkere manier en met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Zoals Frederik Bunt, pruimenteler uit Slijk-Ewijk zegt: ‘Je moet de natuur haar gang laten gaan.
Groenteteler
Heb jij wel eens het verschil tussen een reguliere groente of die van onze gepassioneerde teler geproefd? Juist omdat de planten van onze telers minder snel groeien en langer van de zon kunnen genieten, wordt de smaak alleen maar beter. Bovendien zijn de verschillende groenten afgestemd op het seizoen, dus alleen verkrijgbaar wanneer ze op hun lekkerst zijn.
Visser
De vissermannen van wie GIJS zijn producten koopt, hebben echte passie voor het vak. De vis wordt op duurzame wijze gevangen en op ambachtelijke wijze bereid. Zo werd de familie de Boer uit Urk bijvoorbeeld de eerste aanbieder in Nederland van MSC-gecertificeerde schol!
Veehouder
De dieren van onze veehouders leven op een zo natuurlijk mogelijke manier. Ze hebben meer ruimte en gaan vaker naar buiten. Bovendien werken we enkel met bedrijven die met aandacht voor natuur en dier te werk gaan. Zo geniet u toch iets meer van een lekker stukje vlees.