Buffelmozzarella
van Familie Tebben
- 100% natuurlijk
- van Nederlandse Buffelmelk
- ambachtelijk bereid
De gebroeders Tebben maken dagelijks en op authentieke Italiaanse wijze onze eigen buffelmozzarella. GIJS mozzarella bevat 100% buffelmelk. De buffelmelk waarmee Tebben werkt komt uit de regio Venlo, waardoor het een echt streekproduct is.
De gebroeders Tebben maken dagelijks en op authentieke Italiaanse wijze onze eigen buffelmozzarella. GIJS mozzarella bevat 100% buffelmelk. De buffelmelk waarmee Tebben werkt komt uit de regio Venlo, waardoor het een echt streekproduct is.
Buffelmozzarella
Het maken van ambachtelijke buffelmozzarella lijkt in eerste instantie gemakkelijk, maar blijkt een bijzonder ingewikkeld proces te zijn.
Een cruciale stap in de productie van mozzarella is wanneer de wrongel wordt verwarmd in een zoutwaterbad, eruit wordt gehaald en herhaaldelijk wordt samengedrukt en uitgerekt in één richting,
Vroeger werd het uitrekken van de mozzarella met de hand gedaan, op de foto is duidelijk te zien hoe rekbaar de mozzarella is tijdens het kaasmaakproces.
Ingrediënten en voedingswaarden
Ingrediënten: Buffelmozzarella (buffelMELK, zout, zuursel, stremsel)
Voedingswaarden per 100 g: Per 100 gram, Energie (kJ) 874, Energie (Kcal) 208,7, Eiwitten 12,4 g, Koolhydraten 2,1 g, Vet 16,9 g, waarvan verzadigd 12,3 g Zout 0,25 g.
Dit product bevat alleen natuurlijke ingrediënten.
Allergenen: melk.
Mozzarella recept tips
recepten:
Buffalo Piet Farm
Voor fotografie zijn we op bezoek geweest bij Buffalo Piet.
Dit is één van de buffelmelk leveranciers.
Bekijk onze andere producten
Pagina’s
Contact
T 0800- 8264457 (gratis)
E info@streekselecties.nl
I www.streekselecties.nl
GIJS streekproducten is een initiatief van StreekSelecties
StreekSelecties richt zich op de ontwikkeling en distributie van bijzonder lekkere producten van Nederlandse bodem. StreekSelecties maakt deze producten toegankelijk voor een breder publiek via supermarkt, boerderijwinkel, hotellerie en horeca.