Fries suikerbrood
van bakker Geert Sijtsma uit Dokkum
- traditioneel recept
- ambachtelijke bakker
Herkomst
Bakkerij Sijtsma is een gespecialiseerd bakkersbedrijf in de mooie Friese Elfstedenstad, Dokkum.
Geert levert samen met zijn vrouw Janneke GIJS Fries suikerbrood. Fries suikerbrood hoort plakkerig te zijn, met kleine klontjes gekarameliseerde suiker. Een dikke plak suikerbrood is op zijn lekkerst met een beetje roomboter!
Ingrediënten en voedingswaarden
Ingrediënten: tarwebloem, suiker 32%, water, bakkersgist, tarwegluten, zout, dextrose, emulgator (E482), kaneel, meelverbeteraar (E300), plantaardige olie (raapzaad), tarwemoutmeel, emulgator (E471), aroma (boter), enzymen (tarwe).
Voedingswaarden: Energie 1261,2 (Kcal) 300,4
Eiwit: 6,2, Koolhydraten waarvan: 65,8, – suikers 35,5 , Vetten waarvan: 1,4, – verzadigde vetten 0,6 – enkelv. Onverz. Vetten 0,2, – meerv. Onverz. Vetten 0,3 Voedingsvezel 1,3, Zout 0,8
Bekijk onze andere bakkerij producten
Pagina’s
Contact
T 0800- 8264457 (gratis)
E info@streekselecties.nl
I www.streekselecties.nl
GIJS streekproducten is een initiatief van StreekSelecties
StreekSelecties richt zich op de ontwikkeling en distributie van bijzonder lekkere producten van Nederlandse bodem. StreekSelecties maakt deze producten toegankelijk voor een breder publiek via supermarkt, boerderijwinkel, hotellerie en horeca.