Marten Boonstra

roggebroodbakker uit Joure

Wat je ook maakt als bakker, je werkt met een natuurproduct dat telkens weer anders reageert.

Vanaf zijn 17e werkt Marten al in de bakkerij van zijn ouders. Hij voert zijn werk met enorm veel passie uit.

In het Friese Joure bakt bakker Marten Boonstra het roggebrood op ouderwetse wijze. 325 jaar geleden, in 1687, startte de eerste Boonstra van deze familie als bakker in Friesland. Marten is daarmee de 10e generatie van een échte bakkersfamilie.
Vanaf zijn 17e werkt Marten al in de bakkerij van zijn ouders. Hij voert zijn werk met enorm veel passie uit. “Het bakker zijn is een afwisselend beroep. Wat je ook maakt als bakker, je werkt met een natuurproduct dat telkens weer anders reageert, hierdoor is elke dag weer anders.”

Op basis van het oude recept van de Friese Brea Bakker Theade maakt Marten traditioneel Fries roggebrood. De combinatie van dit recept, Martens productiewijze en het nodige handwerk zorgt voor een ambachtelijke kwaliteit en een natuurlijke smaak.

Bekijk onze andere bakkers