Stephan Zwiers

spekroker uit Lith

We krijgen regelmatig bezoek van mensen die een blokje omrijden voor ons spek.

In Lith rookt Stephan Zwiers als slager binnen het familiebedrijf. Dit roken gebeurt volgens de traditionele manier, langzaam koud roken, De rookkast is in de loop der jaren wel wat professioneler geworden maar de bereiding is als vanouds. Het vlees wordt nog steeds met de hand klaargemaakt, zouten en het roken.

Stephan Zwiers is de derde generatie van het bedrijf Zwiersvleeswaren.

Wat ruim 80 jaar geleden begonnen is als een lokale slagerij in Oss is uitgegroeid tot een ambachtelijke rokerij met landelijke bekendheid.

De traditie in de bereiding van deze producten zijn van generatie op generatie gegaan en deze kennis is tegenwoordig uniek te noemen.

Traditioneel droogzouten en langzaam roken echt zoals ze dat vroeger. Dus net als toen met de hand gezouten en langzaam gerookt op beuken hout.

Door de traditionele bereiding zonder toevoegen van water zal het ook beter en lekker krokant weg bakken in de pan.

Bekijk onze andere slagers