Onze kaasmakers maken hun kaas op eigen kaasboerderij.
Iedere kaasmaker heeft zijn eigen ingrediënten en unieke recepturen.
Bij iedere kaasboerderij kopen wij dan ook andere type kazen in.
Boerenkaas van eigen kaasboerderij
In ons land zijn er vele kaasboerderijen waarbij de boeren zijn gespecialiseerd in het maken van hun eigen boerenkaas. Zij zijn in bezit van eigen koeien en bereiden van de dagverse melk hun eigen boerenkaas. Dit betekent dat na het melken van koeien, de melk direct wordt verwerkt tot kaas. Het rijpingsproces van de kaas is afhankelijk van het type kaas.
Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk. Dat betekent dat de melk niet behandeld is. Dit geeft vaak de volle smaak aan de boerenkaas.
Boerenkaas van Kaasboerderij Korevaar
Gerard en Tineke Korevaar wonen in de Alblasserwaard en dat betekent dagelijks genieten van prachtig groen en water. De kaas van de familie is het lekkerst na 8 – 10 weken rijping: jong belegen. De kaas is lekker stevig, lekker romig smaak!
Buffelmozzarella van Familie Tebben
De gebroeders Tebben maken dagelijks en op authentieke Italiaanse wijze onze eigen Nederlandse buffelmozzarella.
Boerenkaas van Kaasboerderij De Jong
De boerderij van Piet de Jong staat in Streefkerk. Piet komt uit een familie van kaasmakers en zet deze familietraditie alweer meer dan 35 jaar voort. Van oudsher wordt er veel kaas gemaakt in de Alblasserwaard maar momenteel is kaasboerderij de Jong een van de laatste in de omgeving die nog kaas op zijn eigen boerderij maakt.
Boerenkaas van Kaasboerderij Kuiper
De kaasboerderij van Jan en Thera Kuiper ligt in de Alblasserwaard. Een prachtig gebied met veel historie en een streek waar de familie Kuiper echt mee is vergroeid. Naast de veehouderij hebben Jan en Thera een eigen kaasmakerij en zuivelwinkel aan huis.
Ga naar de pagina van Jan en Thera Kuiper
Boerenkaas van kaasboerderij Heemskerk
Tussen de bootjes aan de Kagerplassen in Zuid-Holland ligt Boerderij, De Morgenstond, daar wonen Boris en Ellen Heemskerk met hun 3 dochters.
Boerenkaas van kaasboerderij van Schaik
Vader Johan houdt zich vooral bezig met de bereiding van de boerenkaas. Ton melkt en verzorgt de koeien en helpt bij het kaasmaken. Ook de broer van Ton springt regelmatig bij om te helpen. De moeder van Ton runt de boerderijwinkel waar ze de boerenkaas zelf verkopen.
Boerenkaas van Kaasboerderij Hoeve Waterrijk
Hugo en Marije van der Poel zijn de 3e generatie boerenkaasmakers op Hoeve Waterrijk. De boerderij ligt op een klein eiland aan de Kagerplassen in Zuid-Holland. Roeibootjes verbinden de boerderij met het vaste land.Hugo en Marije bereiden de boerenkaas op traditionele wijze. In de kaasmakerij staan nog de authentieke houten vaten die ook door de opa en oma van Hugo werden gebruikt.
Boerenkaas van kaasboerderij ’t Groene Hart
Jack runt samen met zijn vader Koos de kaasboerderij ’t Groene Hart in Hoogmade. Het boerenleven zit diep in de familie: de heren zijn al de vierde en vijfde generatie boeren. Er gaat niets boven het werken met vee en de vrijheid. Bovendien vinden Jack en Koos het maken van Boerenkaas een prachtig vak.
Boerenkaas van kaasboerderij Overbeek
Sjors Overbeek werkt samen met zijn broer Kees in het familiebedrijf dat zij van hun vader overnamen. Een boerderij met melkkoeien, varkens en een kaasmakerij. Vier dagen per week maken de broers boerenkaas. De kaas wordt op traditionele wijze bereid op hun eigen boerderij, met melk van eigen koeien. Maar tegelijkertijd maken de broers ook gebruik van nieuwerwetse techniek. Zo hebben de heren een moderne kaasmakerij waar ze graag met verschillende recepturen experimenteren.
Meer boter, kaas en eieren?
Kaasmakers met jarenlange ervaring
Bij het maken van boerenkaas komt veel expertise en handwerk kijken. Onze kaasboerderijen zijn stuk voor stuk familiebedrijven, waarbij de recepturen generatie op generatie zijn doorgegeven. Onze boeren maken dagelijks met veel toewijding de lekkerste boerenkaas.
Je proeft daardoor ook direct het verschil tussen kaas welke afkomstig is van de fabriek en kaas welke afkomstig is van de kaasboerderij. Je proeft letterlijk dat er gevoel, toewijding en ervaring is toegevoegd aan de kaas.
Kaasboerderijen met het Weidemelk certificaat
Veel van onze kaasboerderijen zijn voorzien van het bekende Weidemelkcertificaat.
Het weidemelk logo garandeert dat de zuivelproducten zijn gemaakt van weidemelk. Weidemelk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot het najaar sowieso 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
Dit is exact wat er gebeurt met de koeien van onze kaasmakers. Naast dat ze veel buiten lopen, worden ze ook dagelijks voorzien van vers gras.
Vers gras en gezonde koeien zorgen voor de unieke smaak aan onze boerenkazen.
Meer weten over onze kaasmakers?
Op deze pagina’s hebben wij onze producenten uitgelicht. U kunt hier het verhaal achter onze kaasmakers lezen.